Τα επίσημα tutorials

Μία καλή αρχή στο ξεκίνημα σας με το GameMaker είναι τα επίσημα tutorials. Τα tutorials αυτά περιέχουν ένα φύλλο εργασίας στα Αγγλικά καθώς και όλα τα απαραίτητα αρχεία.

  1. Your First Game : Ένα εισαγωγικό tutorial για να μάθετε τα βασικά του GameMaker.
  2. Maze game : Στο tutorial αυτό θα μάθετε έννοιες που αφορούν τη δημιουργία αντικειμένων όπως είναι η μετακίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις, η προσθήκη σκορ και ζωών και πολλές ακόμη.
  3. Shooter game :  Σε αυτό το tutorial θα δημιουργήσετε ένα scrolling shooter game αλλά και θα ασχοληθείτε με ενδιαφέρουσες έννοιες όπως είναι οι μεταβλητές και τα timelines.
  4. Platform Game :  Σε αυτό το tutorial θα δημιουργήσετε ένα παιχνίδι σαν το Super Mario. Θα μάθετε πως ένας χαρακτήρας μπορεί να πηδήξει, να προσγειωθεί αλλά και πως να χρησιμοποιείτε tiled backgrounds.

1ο Φύλλο Εργασίας

Το πρώτο φύλλο εργασίας αφορά τη δημιουργία ενός απλού παιχνιδιού στο GameMaker. Στο παιχνίδι αυτό θα τοποθετήσεις διάφορα αντικείμενα σε μία πίστα και στη συνέχεια θα προσπαθείς να κάνεις κλικ πάνω στα αντικείμενα για να κερδίζεις πόντους.


2ο Φύλλο Εργασίας

Σε αυτό το φύλλο εργασίας θα δημιουργήσεις ένα maze game στο GameMaker. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι ένα ανθρωπάκι να μπορέσει να κινηθεί μέσα σε έναν λαβύρινθο και να φτάσει σε ένα αντικείμενο – στόχο. Το παιχνίδι θα αποτελείται από δύο πίστες.

Creating_ A_Maze_Game.pdf
File Size: 208 kb
File Type: pdf
Download File


Προκλήσεις

Για να μπορέσεις να μάθεις καλύτερα το GameMaker προσπάθησε να υλοποιήσεις τις παρακάτω προκλήσεις:

DropCycle : Σε αυτή την πρόληση θα ολοκληρώσεις ένα παιχνίδι στο οποίο πέφτουν από το πάνω μέρος της οθόνης ανακυκλώσιμα σκουπίδια. Στόχος του παιχνιδιού είναι να καταφέρει ο χρήστης να κάνει κλικ σε όσα περισσότερα από αυτά μπορεί.GameMaker_Challenge1(DropCycle).pdf
File Size: 82 kb
File Type: pdf
Download File

Dropcycle_Start.gm81
File Size: 9 kb
File Type: gm81
Download File

Resources.rar
File Size: 21 kb
File Type: rar
Download File

Breakout : Σε αυτή την πρόκληση θα επεξεργαστείς ένα παιχνίδι το οποίο δημιουργήθηκε στα πλαίσια ενός διαγωνισμού δημιουργίας ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Στο παιχνίδι αυτό ο χρήστης
μετακινεί μία μπάρα αριστερά – δεξιά και κτυπώντας ένα μπαλάκι προσπαθεί να καταστρέψει τα τουβλάκια που είναι στο πάνω μέρος της οθόνης.


GameMaker_Challenge2(Breakout).pdf
File Size: 164 kb
File Type: pdf
Download File

Breakout_Start.gm81
File Size: 42 kb
File Type: gm81
Download File

Shooting : Σε αυτή την πρόκληση θα ολοκληρώσεις ένα παιχνίδι στο οποίο ένα αεροπλανάκι προσπαθεί να πυροβολήσει και να καταστρέψει όσο το δυνατόν περισσότερα εχθρικά αεροπλάνα.GameMaker_Challenge3(Shooting).pdf
File Size: 75 kb
File Type: pdf
Download File

Shooting_Start.gm81
File Size: 48 kb
File Type: gm81
Download File